Dokumentacja techniczna OVH

Usuwanie projektu

Dowiedz się, jak usunąć projekt Public Cloud

Ostatnia aktualizacja: 06-12-2019

Wprowadzenie

Jeśli projekt Public Cloud nie jest już potrzebny, można go usunąć bezpośrednio w Panelu klienta OVHcloud.

Po usunięciu projektu Public Cloud zostanie utworzona końcowa faktura za pozostałą należność.

Usunięcie projektu nie jest tym samym co dezaktywacja instancji Public Cloud. Po usunięciu projektu zawarte w nim zasoby zostaną skasowane. Tego działania nie można cofnąć.

Dowiedz się, jak usunąć projekt Public Cloud.

Wymagania początkowe

W praktyce

Najpierw zaloguj się do Panelu klienta OVHcloud i kliknij menu Public Cloud.

Następnie kliknij pozycję Ustawienia projektu w sekcji Zarządzanie projektami.

cloud menu

Kliknij kartę Usuwanie projektu.

compute tab

Zostanie wyświetlony komunikat potwierdzenia wraz z listą zasobów, które zostaną zachowane albo skasowane po usunięciu projektu. Uważnie przeczytaj komunikat, a po zapoznaniu się z informacjami kliknij przycisk Usuń projekt.

compute tab

Kliknięcie przycisku usuwania spowoduje wysłanie do Ciebie e-maila z prośbą o potwierdzenie lub anulowanie usuwania projektu. Gdy klikniesz link potwierdzający, zostanie wyświetlona strona internetowa, na której trzeba wprowadzić hasło konta. Gdy wprowadzisz i potwierdzisz hasło, projekt zostanie usunięty.

Sprawdź również

Pierwsze kroki z Public Cloud.

Dołącz do naszej społeczności użytkowników: https://community.ovh.com/en/.


Inne przewodniki, które mogą Cię zainteresować...